keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Vuotos jälleen uutisissa

Vuotos pulpahtelee tämän tästä pinnalle, tällä kertaa Timo E. Korvan mielipiteitä,
jotka on julkaistu keskustan Verkkoapilassa.

Tässä otteita jutusta.

Vuotos toisi rahaa kunnille

Lapin läänin maaherran Timo E. Korvan mielestä Vuotoksesta on muotoutunut ”jonkinlainen vihreän oikeassa olemisen symboli.”

Lapissa kiukku kasvaa Vuotoksen tekoallashankkeen nihkeää etenemistä kohtaan. Lapille vesivoima on merkittävä leivän tuoja ja se korostuu vielä taloustaantumassa.

Korvan mukaan Vuotoksen allasalueen kaltaisia luonto- ja suoalueita on yllin kyllin muuallakin Lapissa. Mitään korvaamattomia luontoarvoja alueella ei ole.

Korva muistuttaa vesivoimayhtiöiden suuresta merkityksestä muun muassa Lapin kuntien taloudelle.

- Kemijoen ja Iijoen sähköntuotanto tuotti Lapin kunnille omistusosuuksista viime vuonna 19,7 miljoonaa euroa. Voimalaitokset maksoivat lisäksi kiinteistöveroa 14,2 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi tulevat vielä voimalayhtiön työntekijöiden maksamat verot, maaherra luettelee.

Lapin maaherra muistuttaa vesivoimayhtiöistä saatavien tulojen nousevan muutamissa kunnissa jopa seitsemään prosenttiin kunnan tuloveroista.

- Jos Vuotos rakennetaan, niin sen arvioitu kiinteistöveron tuotto olisi noin 800 000 euroa ja voimalan vesivoima tuottaisi kunnille lisäksi vielä omistusosuuksien kautta toista miljoonaa euroa, hän laskee."

Lue loputkin: Verkkoapila

Ei kommentteja: